Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.
Radiospotter

TANNBRO

Savner du en eller flere tenner kan man ofte erstatte de manglende tennene med en tannbro. Vil du erstatte manglende tenner er det viktig at du ikke drøyer for lenge. Dersom du venter lenge kan det føre til at tennene på siden av tannluken flytter på seg. Dette kan resultere i skjeve tenner, bittfeil og luker mellom tennene. I tillegg kan tennene i motstående kjeve bevege seg. Dette kan medføre at det blir vanskeligere å lage en tannbro på de aktuelle tennene.

Å lage en tannbro forutsetter at du har tenner som du kan feste broen til. Tennene på hver sin side av tannluken fungerer som pilarer. En bro sitter fast på disse tennene og kan lages i ulike materialer.

Fordelen med en bro er at den sitter fast. Ulempen er at tennene som broen festes til også må behandles som en del av brobehandlingen. I de tillfeller mye av tannen fjernes for å lage en tannbro finnes det en risiko for at tannnerven blir irritert. Blir nerven irritert må tannen rotfylles. Er tennene på siden av luken helt inntakte kan tannlegen vurdere alternative behandlinger. Et mer moderne alternativ for å erstatte manglende tenner er tannimplantat.