Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.
Radiospotter

TANNKRONE

En tannkrone er en tannrestaurering som brukes dersom tannen er så skadet at den ikke kan repareres med en vanlig fylling. For å lage en krone, må det som er igjen av tannen slipes konisk. Så tas det et avtrykk før den tilslipte tannen dekkes med en midlertidig krone. Etter 8-10 dager er den nye tannkronen laget ferdig og kan settes på plass permanent. Kronens farge og fasong blir tilpasset de andre tennene.

Det finnes flere ulike kronetyper og disse har forskjellige egenskaper når det gjelder styrke og estetikk. De vanligste typene er:
Helkeramiske krone er en kombinasjon av zirkonia som innerkjerne og porselen utenpå. Estetisk god og det mest brukte kronealternativet idag

Metall-keramisk krone (MK) er en kombinasjon av en metallegering som innerkjerne og porselen utenpå. Velges ofte til broløsninger når mange tenner mangler og det blir lange spenn.

Bruxankrone er en helkrone i zirkonia. Brukes helst som erstatning for jeksler. Tåler svært høyt tyggetrykk. Et godt alternativ for bruxister (en som gnisser tenner kraftig).