Unable to embed Rapid1Pixelout audio player. Please double check that:  1)You have the latest version of Adobe Flash Player.  2)This web page does not have any fatal Javascript errors.  3)The audio-player.js file of Rapid1Pixelout has been included.
Radiospotter

PROTESER (GEBISS)

Tannproteser er kunstige erstatninger for tenner og tannkjøtt for folk som mister tenner på grunn av f.eks. karies eller tannkjøttsykdommer (periodontitis).

Personer med manglende tenner eller som har tenner av dårlig kvalitet kan få utfordringer i hverdagslivet. Det kan være vanskelig å fungere sosialt med tanke på estetikk og tale. De har ofte vanskeligheter med å bite av og tygge mat. I tillegg kan de også se eldre ut, og føle et generelt ubehag i forbindelse med tanntapet.

Tilpassing av proteser krever kompetanse som bygger på erfaring og god forståelse for hva skal til for å få maksimal feste for protesen. Ofte kreves det flere runder sammen med den som tilpasser protesen. Gnagsår oppstår av og til. Da kan det være behov for justeringer.

Proteser vil for mange løsne litt etter en stund. Da er det viktig med en «underforing» eller rebasering som noen kaller det. Blir det dårlig kontakt mellom protese og kjevekam, vil kjevekammen ofte minske raskere enn med god kontakt. Og problemer med feste øker.

Tannimplantater er den optimale løsningen for å få et godt liv med proteser og det kan gis betydelig støtte til 2 implantater og protese i underkjeven.

REGLER FOR STØTTE TIL TANNLØSE KJEVER

Helt eller delvis tanntap, uten egne tenner i underkjeven. Det ytes stønad til personer med helt tannløs underkjeve som på grunn av slag, allmennsykdommer, anatomi eller andre forhold ikke er i stand til å kunne bruke løstsittende protese.

Det ytes stønad til 2 implantater og en dekkprotese festet til disse implantatene.

For mer informasjon last ned vår brosjyre for REFUSJONSORDNING VED TANNBEHANDLING her!